miercuri, 23 decembrie 2015













Sony lucrează la acumulatori cu 40% mai puternici










În ultimii ani au apărut multe informaţii despre inovaţia în domeniul acumulatorilor de energie dedicaţi dispozitivelor portabile, însă momentan nicio alternativă la tehnologia bazată pe Litiu-Ion sau Litiu-Polimer nu a fost integrată în smartphone-uri, tablete sau laptop-uri. Sony ar putea fi compania care aduce un nou model de baterii reîncărcabile în doar câţiva ani, care ar putea să stocheze cu 40% mai multă energie decât cele din prezent.
Este vorba despre acumulatori noi bazaţi pe sulf. Ideea nu este obligatoriu nouă, fiind realizate studii în trecut pe baza acestei tehnologii, însă Sony pare să fi găsit o soluţie pentru problema lor cea mai mare: degradarea mult mai rapidă. Se pare că bateriile cu sulf realizate folosind tehnologia disponibilă până în prezent nu puteau fi reîncărcate de prea multe ori. Sony susţine că poate realiza în viitorul relativ apropiat acumulatori care să poată oferi un număr de cicluri de încărcare comparabil cu cel al variantelor bazate pe Litiu-Ion, însă în continuare testează procesul acestora de producţie în masă.
zoom in

Conform publicaţiei japoneze Nikkei, astfel de acumulatori ar putea ajunge în produse orientate către consumatori cel mai devreme în 2020. Nu ştim însă dacă Sony va dori ca tehnologia să fie adoptată şi de către alţi producători sau dacă o va păstra doar pentru produsele sale. Având în vedere însă faptul că divizia sa de dispozitive mobile nu o duce foarte bine în ultimii ani şi că senzorii săi foto sunt integraţi în smartphone-uri produse de majoritatea producătorilor din piaţă, probabil că ar avea mai mult sens să vândă astfel de acumulatori sau măcar să licenţieze tehnologia către cei care doresc să îşi producă propriile baterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu