luni, 22 februarie 2016







Smartphone cu ecran flexibil, alternativă mai bună la cele cu ecran curbat?







Promis încă de acum câţiva ani, smartphone-ul cu ecran flexibil încă se lasă aşteptat, limitări tehnologice vizând şi alte componente esenţiale cum ar fi bateria şi placa electronică împiedicând depăşirea stadiului de prototip.
Una din marile promisiuni făcute de producătorii hardware la momentul apariţiei primelor dispozitive cu ecran OLED este introducerea electronicelor complet flexibile. În practică, tot ce am obţinut până acum sunt dispozitive care fixează ecranul OLED în carcase obişnuite, rigide, modelate după o formă predefinită. Altfel, de la telefoane mobile cu ecranul curbat după forma carcasei la dispozitive complet flexibile care pot fi îndoite în palme este cale lungă, cele din urmă trebuind să primească o lungă serie de adaptări care să prevină distrugerea rapidă a componentelor electronice delicate.
Un prim pas a fost făcut odată cu apariţia acumulatorilor flexibili, care pot fi modelaţi în orice formă dorită. Progrese la fel de încurajatoare au fost făcute şi în industria semiconductoarelor, inginerii Samsung anunţând un nou tip de microprocesor care poate fi folosit cu dispozitive flexibile.
Reţeta este completată acum de către LG cu o nouă generaţie de ecrane OLED flexibile, demonstrate cu prototipul unui smartphone care poate fi controlat prin comenzi touch şi mişcări ale mâinii, flexând carcasa pentru a iniţia anumite comenzi. Astfel, viitoarele telefoane flexibile vor putea fi îndoite şi răsucite pentru a trece la pagina următoare, sau doza aruncarea în jocul de Android preferat.
Din păcate demonstraţia nu a venit cu o şi cu o dată precisă, vizând lansarea unui eventual produs comercial, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu