vineri, 14 octombrie 2016






Huawei Mate 9 ar putea să „împrumute” designul Galaxy Note7








Seria de phablet-uri Mate de la Huawei se lansează de obicei spre sfârşitul fiecărui an şi vine cu hardware de top într-o carcasă premium. Întrucât concurentul principal, Note7 nu mai este o problemă după retragerea de pe piaţă, anul acesta modelul Mate 9 are şanse să devină un best-buy în această categorie. Se pare însă că Huawei va încerca să profite de pe urma lipsei dispozitivului Samsung alegând un design foarte similar cu cel al companiei coreene.




Evan Blass, celebrul „leaker” de smartphone-uri, a publicat pe contul său de Twitter o fotografie în care erau prezentate mai multe modele de Huawei Mate 9. Pe rândul de sus putem vedea telefonul standard în trei variante de culoare, cuun design foarte similar cu cel al lui Huawei P9 din primăvară, dar cu un ecran mai mare. Pe rândul de jos, Huawei Mate 9 cu ecran curbat pare să fie o clonă aproape perfectă de Samsung Galaxy Note7 (sau S7 Edge), împrumutând chiar şi butonul fizic „Home” care probabil că integrează un senzor de amprentă.
A fost dezvăluit în trecut faptul că la capitolul hardware intern vom avea de a face cu două configuraţii, cu 4, respectiv 6 GB memorie RAM, chipset HiSilicon Kirin 960 proprietar, sistem foto dual-camera realizat în parteneriat cu Leica şi 64, 128 sau 256 GB spaţiu de stocare internă. Nu este clar dacă ambele versiuni de display vor primi câte două versiuni în funcţie de memoria RAM, sau dacă cel standard va fi livrat cu 4 GB, iar cel curbat cu 6 GB.
Aceste detalii nu pot fi verificate în acest moment, însă Evan Blass s-a remarcat de-a lungul timpului ca o sursă de încredere pentru informaţii de acest gen. Dacă într-adevăr noul Mate 9 cu ecran curbat va împrumuta atât de mult din designul seriei de smartphone-uri Galaxy, probabil că vor exista nişte reacţii nu tocmai pozitive din partea echipei de reprezentare legală din cadrul Samsung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu