joi, 20 octombrie 2016











LG a lansat V34, o versiune mai mică a modelului V20 cu rezistenţă la apa




LG V20 urmează să ajungă în magazine în anumite regiuni începând de mâine, 20 octombrie, însă deja compania coreană a dezvăluit un dispozitiv similar, care ar putea fi mai atrăgător pentru publicul larg. Este vorba despre V34, o ediţie cu display mai mic şi hardware aproape identic, însă cu un avantaj foarte mare: rezistenţă la apă cu certificare IP67 (la fel ca iPhone 7). Din păcate însă, telefonul nu va fi vândut în Europa.




Noul V34 va fi lansat exclusiv în Japonia şi va adopta un design aproape identic cu cel al lui V20. Acesta este însă construit în jurul unui display de 5,2” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi este motorizat de celebrul chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm. Acesta este alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi vine echipat cu un amplificator digital realizat de Bang & Olufsen. Diferenţa faţă de V20 la capitolul audio este că V34 nu este livrat cu o pereche de căşti a producătorului de echipemente audio.
Capacitatea acumulatorului de 3.000 mAh este similară cu cea de pe V20, însă există un motiv întemeiat pentru această decizie. În timp ce V20 este mai mare, şi ar putea găzdui o baterie mai puternică, aceasta poate fi scoasă şi înlocuită de utilizator, în timp ce modelul V34 adoptă un design unibody. Deşi nu este imposibil să realizezi un smartphone rezistent la apă cu baterie care poate fi înlocuită, sigilarea completă a carcasei ajută foarte mult.
Telefonul este echipat cu acelaşi sistem dual-camera pe care l-am întâlnit şi pe LG G5, cât şi cu un senzor de amprentă amplasat pe spatele dispozitivului. Fiind un smartphone dedicat pieţei din Japonia, este posibil ca V34 să nu fie compatibil cu multe dintre reţelele din Europa, deci importul acestui model în Europa nu pare a fi o opţiune pentru cei care ar prefera V34 peste V20.

luni, 17 octombrie 2016




Phone 7 ştie când se strică butonul Home şi îl înlocuieşte cu unul virtual





iPhone 7 a fost numit „cel mai plictisitor” smartphone Apple de până acum, însă acesta a adus o serie de schimbări la interior care vor influenţa designul tuturor modelelor din viitor. Pe lângă eliminarea jack-ului audio şi adoptarea unui sistem dual-camera pe varianta Plus, trecerea la un buton Home capacitiv şi schimbarea modului de deblocare de la „Slide to unlock” la apăsarea butonului Home ar putea da multe bătăi de cap în cazul unui defect fizic. Din fericire, Apple are o soluţie: un buton virtual pe ecran.






Butonul Home era pe modelele mai vechi unul dintre primele elemente ale unui iPhone care s-ar putea strica. Acum că acesta este absolut necesar pentru deblocarea telefonului, iar apăsarea lui nu mai este fizică, Apple a integrat un sistem care detectează automat dacă acesta trebuie reparat. În cazul în care din varii motive acesta s-ar strica, telefonul activează un sistem de urgenţă din software şi încurajează utilizatorul să meargă la cel mai apropiat service autorizat Apple.



Pentru a putea debloca telefonul, pe ecran apare un buton „Home” virtual, care nu este foarte diferit faţă de ceea ce exista deja în iOS în meniul de accesibilitate, ca o funcţie pentru persoanele cu dizabilităţi. Din păcate, această capabilitate nu poate fi activată automat şi pentru utilizatorii de modele mai vechi de iPhone, care ar avea şanse mult mai mari să întâmpine probleme cu butonul Home după tranziţia la iOS 10.

vineri, 14 octombrie 2016





Samsung România a publicat o pagină pe care posesorii de Note7 pot afla ce pot face de acum încolo cu telefoanele





Samsung Electronics a anunţat zilele trecute că a oprit definitiv producţia pentru phabletul Note7. Acum, reprezentanţa din România a companiei a publicat o pagină cu informaţii despre paşii pe care trebuie să îi facă în perioada următoare posesorii de Note7 din ţară. 
 
„Le recomandăm tuturor celor care au deja un Galaxy Note7, înlocuit sau nu în programul global, să nu îl mai utilizeze, să îşi salveze datele şi să închidă dispozitivul. Lucrăm împreună cu partenerii noştri din regiune pentru a implementa un program de înlocuire ce vă va permite schimbarea Galaxy Note7 cu un Galaxy S7 sau S7 edge, împreună cu o diferenţă de preţ”, anunţă Samsung Electronics România. 

Alternativ,  clienţii vor putea opta pentru o restituire integrală a banilor.


Detaliile programului de înlocuire vor fi comunicate în mod regulat pe pagina respectivă, dar şi în mod direct către consumatori.
 
Compania are şi un mesaj pe cei afectaţi de incidentul Galaxy Note7: „Ne pare foarte rău că nu ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor pe care le aveţi de la Samsung. Vă mulţumim pentru răbdarea avută în această perioadă şi ne cerem scuze pentru inconvenienţele create.Dorim să reasigurăm toţi clienţii Samsung că Galaxy Note7 este singurul dispozitiv afectat de această situaţie”.






Huawei Mate 9 ar putea să „împrumute” designul Galaxy Note7








Seria de phablet-uri Mate de la Huawei se lansează de obicei spre sfârşitul fiecărui an şi vine cu hardware de top într-o carcasă premium. Întrucât concurentul principal, Note7 nu mai este o problemă după retragerea de pe piaţă, anul acesta modelul Mate 9 are şanse să devină un best-buy în această categorie. Se pare însă că Huawei va încerca să profite de pe urma lipsei dispozitivului Samsung alegând un design foarte similar cu cel al companiei coreene.




Evan Blass, celebrul „leaker” de smartphone-uri, a publicat pe contul său de Twitter o fotografie în care erau prezentate mai multe modele de Huawei Mate 9. Pe rândul de sus putem vedea telefonul standard în trei variante de culoare, cuun design foarte similar cu cel al lui Huawei P9 din primăvară, dar cu un ecran mai mare. Pe rândul de jos, Huawei Mate 9 cu ecran curbat pare să fie o clonă aproape perfectă de Samsung Galaxy Note7 (sau S7 Edge), împrumutând chiar şi butonul fizic „Home” care probabil că integrează un senzor de amprentă.
A fost dezvăluit în trecut faptul că la capitolul hardware intern vom avea de a face cu două configuraţii, cu 4, respectiv 6 GB memorie RAM, chipset HiSilicon Kirin 960 proprietar, sistem foto dual-camera realizat în parteneriat cu Leica şi 64, 128 sau 256 GB spaţiu de stocare internă. Nu este clar dacă ambele versiuni de display vor primi câte două versiuni în funcţie de memoria RAM, sau dacă cel standard va fi livrat cu 4 GB, iar cel curbat cu 6 GB.
Aceste detalii nu pot fi verificate în acest moment, însă Evan Blass s-a remarcat de-a lungul timpului ca o sursă de încredere pentru informaţii de acest gen. Dacă într-adevăr noul Mate 9 cu ecran curbat va împrumuta atât de mult din designul seriei de smartphone-uri Galaxy, probabil că vor exista nişte reacţii nu tocmai pozitive din partea echipei de reprezentare legală din cadrul Samsung.

miercuri, 12 octombrie 2016


QUICK GSM SERVICE

Samsung le-a cerut tuturor utilizatorilor de Galaxy Note7 să oprească dispozitivele. UPDATE: Compania nu va mai produce noi unităţi





UPDATE: Este oficial. Sasmung a oprit permanent producţia pentru Galaxy Note7, potrivit TechCrunch. Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al companiei.

La scurt timp după ce mai mulţi mari operatori telecom din toată lumea au oprit vânzările pentru smartphone-ul Galaxy Note7, Samsung le-a cerut utilizatorilor să oprească dispozitivele şi să nu le mai folosească. Compania a anunţat că cercetează problemele apărute la unităţile noi, care ar fi trebuit să fie sigure. 
În ultimele zile au fost înregistrate mai multe incidente în care telefoane Galaxy Note7 înlocuite deja au luat foc sau au explodat.




În urma acestui incident Samsung va pierde cu siguranţă mulţi clienţi loiali, iar viitorul gamei Galaxy Note este nesigur. Mulţi critici acuză compania că s-a grăbit de două ori, în cazul acestui model: prima dată pentru a-l scoate pe piaţă înainte de apariţia iPhone 7 şi a doua oară după ce a făcut rechemarea unităţilor vândute în primul val fără a investiga temeinic problemele dispozitivului. 

Samsung va trebui acum să anunţe ce vor face cei care au primit deja un nou smartphone Note7.